Întrebări Frecvente

Cum să montezi corect gresia și faianța pentru a obține un design original în camera de baie sau bucătărie?

Modul de placare a gresiei și faianței are o influență importantă asupra întregului design a camerei de baie sau bucătărie. De schema placării gresiei sau faianței depinde foarte mult dacă o locuință va avea un aspect estetic unic și original.

Combinarea diferitor elemente și scheme de placare contribuie la crearea unei percepții per ansamblu a unui design interior modern și extravagant.

Variante de scheme de placare frecvent utilizate:

 1. Standart (orizontal sau vertical);
 2. Deplasat (1/2, 1/3, ¼);
 3. Brăduț (spic, fileuri, împletit);
 4. Diagonal (la 45 de grade – model romb).

1. Placarea gresiei și faiantei standart

Versiunea standart presupune folosirea cea mai rațională a cantităților necesare de gresie și faianță pentru placare și costuri minime pentru lucrările de placare. În acest caz, plăcile ceramice sunt așezate folosind metoda „clasică”, adică fiecare rând care urmează repetă poziția precedentă. Gresia și faianța se plachează drept pe poziție verticală sau orizontala în dependență de ceea ce dorim să obținem: să marim vizual spațiul sau să înălțăm pereții.

2. Placarea gresiei și faianței deplasat

În acest caz, se presupune că fiecare rând este mutat la un semi-element. Adică, rosturile de plăci vecine nu se suprapun, ci se încadrează în mijlocul lor. Astfel de metode sunt relevante pentru plăcile ceramice dreptunghiulare.

3. Placare gresiei și faianței în model brăduț

Această opțiune este potrivită pentru produse dreptunghiulare mici. Se bazează pe andocarea părții înguste a plăcii cu o latură, formând un unghi de 90 de grade. O metodă similară cu montarea parchetului din lemn.

Avantajele acestui aspect: 

 • aspectul original;
 • extinderea vizuală a spațiului;
 • ușurința relativă de execuție;
 • posibilitate de imitație a acoperirii de parchet.

Există trei tipuri de schemă în spic sau brăduț:

 • Singur. Fiecare element următor se alătură cu cel următor. Aceasta este o opțiune standard.
 • Dublu. La formarea unei serii, se utilizează o pereche de fragmente dreptunghiulare.
 • Triplă. În consecință, se utilizează 3 elemente.

În aparență, acest design seamănă cu o țesătură. În funcție de formatul plăcii, aspectul spicului arată diferit. Dacă diferența în lungimea laturilor este suficientă, designul arată mai luminos. Cu un raport proporțional de 1: 2, acest stil seamănă mai mult ca un zig-zag.

4. Placarea gresiei și faianței pe diagonală

Nicio opțiune nu poate fi comparată după originalitate și funcționalitate cu asptecul diagonal de placare a plăcilor ceramice. Această metodă este la fel de potrivită atît pentru plăci pătrate cît și dreptunghiulare. Această schemă este folosită adesea în proiectarea de camere mici deoarece mărește vizual spațiul.

Folosirea gresiei si faiantei de dimensiuni diferite

Cea mai complexă, dar cea mai originală opțiune este utilizarea mai multor modele de gresie și faianță. Nu este vorba de culoare sau textură, ci direct despre format. Modalitățile de placare a plăcilor ceramice de diferite dimensiuni și forme sunt practic nelimitate.O opțiune populară este de a folosi combinații dintre elemente dreptunghiulare și pătrate mici. De asemenea, combinația de pătrate mici și mari este la fel reală și foarte originală

Dacă nu necesită o consultanță gratuită cu managerii , selectați adaugînd în coșul de cumpărături produsul.
    Consultarea cu managerii de vînzări vă poate ajuta pentru diferite ofere care pot include livrarea produselor cît și primirea unei reduceri comerciale.

Comanda se livrează în timp de 24 ore, de luni pînă vineri de la orele 8:00 pînă la orele 17:00.
   Pentru eventuale întrebări suntem disponibili pentru a vă acorda ajutor.

Plata, (transfer, virament) se efectuază în baza contului primit și/sau a bonului de casa primit de vînzător.

Vînzătorul își asumă toată responsabilitate pentru calitatea produselor livrate.
Atenție!
Vînzătorul nu poartă raspundere de modul de depozitare a produselor cît și utilizarea acestora contrar domeniului de utilizare adic nu acel indicat în fișa tehnică a produsului.
Astfel consultați fișa tehnică sau un manager de vînzări al companiei.